U bevindt zich ⇒ Home / Er op uit / Kastelen & Landhuizen

Kasteel Slangenburg - Doetinchem

Kasteel Slangenburg - Doetinchem  Regio Achterhoek - Liemers
Kasteel Slangenburg
Kasteellaan 6
7004 JK Doetinchem
0315 29 82 00
info@kasteelslangenburg.nl
www.kasteelslangenburg.nl

Kasteel Slangenburg

Kasteeel Landgoed De Slangenburg ligt in de gemeente Doetinchem, iets minder dan 5 kilometer van de stad verwijderd. De Slangenburg is ontstaan aan het eind van de Middeleeuwen. De laatste bewoner in een lange reeks kasteelheren sinds de veertiende eeuw komt uit het geslacht Van Baer. In 1895 kocht de Duitse houthandelaar Arnold Passmann het kasteel. Zijn oudste zoon, Hermann Passmann, nam het beheer van de Slangenburg over. Na de oorlog werd de Slangenburg als vijandelijk vermogen in beslag genomen. Sinds het einde van WO II beheerden de monniken van de nabijgelegen St. Willibrords Abdij het kasteel als gastenhuis en is het landgoed in handen van Staatsbosbeheer en is heden Stichting Monumentenbezit verantwoordelijk voor het onderhoud van het kasteel.

Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als gasthuis van het bij het landgoed horende klooster van de Benedictijnen. Het landgoed de kapel van het klooster zijn toegankelijk voor publiek. Het Landgoed Slangenburg wordt doorkruist door de Varsseveldseweg.

De eeuwenoude lanen-stelsel op het landgoed zijn bijzonder aangelegd in de vorm van een trapezium. Deze trapeziumvormige lanen zijn door de tijd heen bewaard gebleven.

Het Koetshuis is een trekpleister op het landgoed van Kasteel Slangenburg, gelegen op het voorplein van het kasteel. Na een goede wandeling over één van de vele aangegeven wandelroutes, kun je elk seizoen en elke dag terecht voor een lunch, koffie met gebak of een drankje. Daarnaast bieden lokale ondernemers hun streekproducten aan in het kasteelwinkeltje. Deze 'giftshop' heeft voor ieder wat wils. Denk aan boeken over het Kasteel, huisgemaakte kaarsen, honing en nog veel meer.

De rondleidingen bij kasteel Slangenburg vinden plaats onder leiding van een ervaren gids en zijn via de website van het kasteel te reserveren. Deelnemers worden in het Koetshuis ontvangen met koffie/thee en appeltaart waarna de rondleiding begint. Tijdens de rondleiding zal een gids vertellen over het bijzondere cultuurhistorische erfgoed dat in het kasteel te zien is.

Tip!

Bezoek voor meer info en weetjes de website van » Kasteel Slangenburg - Doetinchem

Sfeerimpressie - foto's - Kasteel Slangenburg

Klik op de foto voor een vergroting.

  • Ma
  • Di
  • Wo
  • Do
  • Vr
  • Za
  • Zo

Tip: Kies een dag of maand om onze agenda te bekijken


Groepsverblijven

Groepsaccommodatie Erf Bosgunst
Groepsaccommodatie Erf Bosgunst in Hengelo
Hengelo

Hotels

Hotel Café Restaurant de Lindeboom
Hotel Café Restaurant de Lindeboom in Winterswijk-Brinkheurne
Winterswijk-Brinkheurne

Musea

Museum Boer Kip
Museum Boer Kip in Zutphen
Zutphen

Campings

Camping - Restaurant de Goede Hoop
Camping - Restaurant de Goede Hoop in Eibergen
Eibergen

Vakantiehuisjes

Vakantiewoning 'n Ibink
Vakantiewoning 'n Ibink in Ruurlo
Ruurlo

Adverteren

Adverteer voor slechts €10,-
Adverteer voor slechts €10,-  in excl btw per maand!
excl btw per maand!

Suggesties, tips en veel meer....

Recreatie

Overnachten

Eropuit