Achterhoek en Liemers - Toerisme in beeld

varssel-huize-t-zelle.jpg achterhoek-liemers-bloemetje.jpg zelhem-coops-molen.jpg varssel-molenromp-hamove.jpg achterhoek-liemers-paard-en-wagen.jpg

Overzicht toerisme en recreatie per gemeente in de Achterhoek en Liemers

 • Info over deze Rubriek

  Met de grootst mogelijke zorg hebben wij voor u een overzicht samengesteld over Toerisme en Recreatie in de Gelderse Achterhoek en Liemers

  Op deze pagina ziet u in tekst en foto's een overzicht per gemeente. U kunt bij ieder onderwerp doorklikken naar de betreffende vervolgpagina.

  Heeft u aanvullingen, opmerkingen of leuke foto's of anekdotes die we mogen gebruiken, stellen we het zeer op prijs dat u contact met ons opneemt via info@achterhoekpromotie.nl.

  Veel plezier bij uw zoektocht door de toeristische informatie.

Toerisme in Aalten

 • Gemeente Aalten

  De gemeente Aalten is op 1 januari 2005 ontstaan door het samengaan van de toenmalige gemeenten Aalten en Dinxperlo. Het is gelegen aan de Duitse grens. De grens loopt onder andere dwars door de dubbelplaats Dinxperlo-Suderwick. Die is daar bekend om geworden, onder andere doordat de samenvoeging van Politie/Polizei indertijd de nationale pers heeft gehaald.

  Aalten en Dinxperlo zijn samen met het stadje Bredevoort de grootste plaatsen in deze gemeente.

  De gemeente vormt een ideale plak voor de vakantieganger en voor een dagje uit. Er is rust, veel natuurschoon en veel ruimte. Er is een goed netwerk aan fiets- en wandelroutes. Verder zijn er meerdere zwembaden en is ook het zwemparadijs Bahia in Bocholt (D) vlakbij. Aan de Duitse kant van de grens is men erg goed ingesteld op Nederlands. De meeste Nederlanders voelen zich er dan ook zeer welkom.

Gemeente Berkelland

 • Informatie over de gemeente

  Berkelland is op 1 januari 2005 ontstaan uit een samenvoeging van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo.

  De Gemeente Berkelland dank zijn naam aan de rivier de Berkel. De gemeente grenst in het oosten aan Duistland en in het noorden aan Twente. Het is één van de grootste gemeentes in de Achterhoek.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Berkelland door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Bronckhorst

 • Coulissenlandschap

  De gemeente Bronckhorst ligt tussen de centrumgemeenten Zutphen en Doetinchem. De IJssel vormt de westgrens. Bronckhorst is een echte plattelandsgemeente en rijk bedeeld met natuurschoon.

  Het zogenaamde Achterhoekse coulissen-landschap biedt een plezierige afwisseling van bos, weilanden, akkers, oude laanbeplantingen en houtwallen, waartussen fraaie karakteristieke boerderijen verscholen liggen. Daarnaast is er een groot aantal landgoederen met mooie buitens en kastelen en een rivierenlandschap met uiterwaarden en dijken. Kortom de gemeente Bronckhorst is een cultuur-historisch interessant gebied met bovendien veel waardevolle natuur.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Bronckhorst door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Doesburg

 • Doesburg aan IJssel en Oude IJssel

  Doesburg is een bekende, historische stad. Gelegen aan het punt waar de Oude IJssel in de Gelderse IJssel uitkomt. Het heeft een stategische ligging, te weten het zgn "Drielandenpunt van Gelderland": op de grens van Achterhoek, Liemers en Veluwe. Dit is vooral mooi te zien vanaf de toren van de grote kerk.

  Deze toren is met een hoogte van 94 meter n van de hoogste van Nederland en zeker het beklimmen waard. (Informatie bij de VVV). Bij helder weer kijk je tot voorbij Arnhem, Zutphen en Doetinchem.

  Maar Doesburg zelf is ook heel mooi als stad. Het heeft een prachtig gerestaureerde oude binnenstad met vele karakteristieke panden en winkeltjes, waaronder een oude waag. Ook de vestingwerken zijn de moeite van het bekijken waard, want Doesburg heet niet voor niets stad aan het water.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Doesburg door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Doetinchem

 • Doetinchem centrum

  In de gemeente Doetinchem liggen meerdere natuurgebieden. In het westen van de gemeente liggen de Kruisbergse Bossen. In het oosten ligt het bosgebied met het gelijknamige kasteel de Slangenburg.

  In het centrum van Doetinchem, aan de zuidelijke oever van de Oude IJssel, bevindt zich een jachthaven.

  De stad Doetinchem zelf heeft aan groot aantal parken die het groene imago van de stad verterken. Park Overstegen is daarvan de grootste.

  Er is een uitgebreid en goed fietspadenstelsel in en om de stad. De stad is voor fietsers gemakkelijk toegankelijk. De oudste brug over de Oude IJssel is enkele tientallen jaren geleden gerestaureerd en is nu speciale voor fietsers en openbaar vervoer.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Doetinchem door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Lochem

 • Natuur en cultuur

  De gemeenten Lochem is rijk aan natuur en cultuur. Wie rust en ruimte zoekt en van natuur en landschap wil genieten, kan eindeloos fietsen en wandelen. Het fraaie natuurschoon oefent een grote aantrekkingskracht uit op de toerist en de recreant.

  Lochem zelf kent een rijke historie. Het kreeg in 1233 stadsrechten. Al veel eerder, rond 900, is er de eerste kerk gesticht. De ligging aan de Berkel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de historie van Lochem.

  Veel gebouwen in de gemeenten zijn vanuit cultuurhistorisch oogpunt de moeite van het bekijken waard, zoals: het oude stadhuis aan de Markt in Lochem, het Tramhuisje in Gorssel, de Staringkoepel, Rune Nettelhorst en het huis Verwolde.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Lochem door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Montferland

 • Montferland

  Montferland is een heuvelachtig landschap ontstaan in de ijstijd. Het staat beter bekend als de streek Montferland dan als gemeente. Vroeger was het vooral bekend als kuuroord. Tegenwoordig is de gemeente Montferland een samenvoeging van de twee voormalige gemeenten Bergh en Didam.

  Het gebied rondom Montferland is erg in trek bij wandelaars, fietsers, cyclecrossers en ruiters. Hiervoor zijn dan ook diverse paden aangelegd in de Montferlandse bossen. Mensen die van een actieve vakantie houden kunnen op deze manier alle kanten op.

  Ook valt er veel te zien in en om Monterland. Bekend zijn onder andere de panorama-uitzichten vanaf de heuvels. Het bezoeken waard zijn onder andere de plaatsen 's-Heerenberg, Stokkum, Beek, Zeddam en Didam.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Montferland door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Oude IJsselstreek

 • Oude IJsselstreek

  De gemeente Oude IJsselstreek heeft zowel de rustzoekende als de actieve toerist veel te bieden. De natuur is een van de sterkste punten van de gemeente Oude IJsselstreek.

  Er zijn veel natuur- en recreatiegebieden zoals het bos Engbergen, het Tandem, Nibbelinkbos, Noorderbroek, Idinkbos en de Vennebulten.

  Op sportief vlak zijn er talrijke mogelijkheden. Er zijn veel fiets- en wandelroutes en u kunt ook kanovaren, skeeleren, survivalen en zwemmen.

  De Gemeente Oude IJsselstreek is een samenvoeging van de voormalige gemeenten Gendringen en Wisch.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Oude IJsselstreek door op bovenstaande link te klikken.

Toerisme in de gemeente Zutphen

 • Zutphen

  Zutphen, is een cultuurhistorishe Hanzestad gelegen aan de Gelderse IJssel. Veel van de monumentale gebouwen staan dan ook op de nationale monumenten lijst vermeld.

  Samen met het dorpje Warsnsveld en Warken (de voormalige gemeente Warnsveld), vormt dit de gemeente Zutphen.

  Zutphen is een stad met ongekend veel mogelijkheden op recreatief en toeristisch gebied. Voor de recreant en toerist valt er van alles te beleven.

  Daarbij kunt u onder meer denken aan de vele bezienswaardigheden en de groene omgeving, en een breed scala aan evenementen die natuurlijk ook in onze Evenementen Agenda zijn opgenomen.

 • Lees hier meer

  Lees meer over toerisme en recreatie in de gemeente Zutphen door op bovenstaande link te klikken.

Redacteuren Gezocht!

 • Lever ook een bijdrage

  Je kunt redacteur worden van n van de bovenstaande gemeenten of in n van de overige gemeenten.

  Iets voor jou? Neem contact op met redactie@achterhoekpromotie.nl

Google

Zondag 19 november 2017 © 2000 - 2017: Concept en Realisatie Achterhoek Promotie.nl - Alle rechten voorbehouden voor teksten, afbeeldingen en overige zaken