Toerisme in beeld

achterhoek-liemers-zonsondergang.jpg achterhoek-liemers-koeien.jpg vierakker-t-suideras-landgoed.jpg vorden-dienstwoning-wildenborg.jpg achterhoek-liemers-gezin.jpg

Toerisme en recreatie in de gemeente Doetinchem

 • Doetinchem centrum

  In de gemeente Doetinchem liggen meerdere natuurgebieden. In het westen van de gemeente liggen de Kruisbergse Bossen. In het oosten ligt het bosgebied met het gelijknamige kasteel de Slangenburg.

  In het centrum van Doetinchem, aan de zuidelijke oever van de Oude IJssel, bevindt zich een jachthaven.

  De stad Doetinchem zelf heeft aan groot aantal parken die het groene imago van de stad verterken. Park Overstegen is daarvan de grootste.

  Er is een uitgebreid en goed fietspadenstelsel in en om de stad. De stad is voor fietsers gemakkelijk toegankelijk. De oudste brug over de Oude IJssel is enkele tientallen jaren geleden gerestaureerd en is nu speciale voor fietsers en openbaar vervoer.

Evenementen en Activiteiten in de gemeente Doetinchem

't Gevang Doetinchem

 • 't Gevang

  Info volgt

Ruimzicht Doetinchem

 • Villa Ruimzicht

  Info volgt

Catharinakerk Doetinchem

 • Catharinakerk

  In het hart van Doetinchem, midden in het winkelgebied vindt u de Catharina kerk

  Info volgt

Kasteel de Kelder Doetinchem

 • Havezate Hagen

  Kasteel De Kelder is gelegen in de Kruisbergse Bossen aan de Kelderlaan, in het noordwesten van Doetinchem. Het ligt verschillen achter het Slingeland Ziekenhuis.

  Door de ligging tegen de bossen ademt het Kasteel een romantische sfeer van vervlogen tijden.

  Jonkheer Floris Beelaerts van Blokland is sinds 1978 eigenaar van Kasteel.

  Kasteel de Kelder heeft een rijke geschiedenis die terug loopt tot diep in de middeleeuwen. Eigenlijk is er sprake van twee namen. Naast 'De Kelder' staat het ook bekend als 'Havezathe Hagen'. Een havezate is een versterkt huis of versterkte hoeve. De geruchten gaan dat het oorspronkelijk een jachthuis was dat hoorde bij een inmiddels geheel vergaan kasteel dat ergens in de bossen heeft gestaan.

Kasteeel Slangenburg Doetinchem

 • Kasteeel Landgoed De Slangenburg

  Het kasteel ligt in de gemeente Doetinchem, iets minder dan 5 kilometer van de stad verwijderd. De Slangenburg is ontstaan aan het eind van de Middeleeuwen. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als gasthuis van het klooster van de Benedictijnen. Het landgoed de kapel van het klooster zijn toegankelijk voor publiek.

  Het eeuwenoude lanen-stelsel op het landgoed is bijzonder aangelegd: in de vorm van een trapezium. De trapeziumvormige lanen zijn bewaard gebleven.

Sint Willibrords Abdij Doetinchem

 • Abdij

  Info volgt

Walmolen Doetinchem

 • Walmolen VVV

  De Walmolen is een ronde stenen bovenkruier met stelling en heeft een vlucht van 23 meter.

  Het is een korenmolen en daartoe ook ingericht. Doordat op de begane grond en de eerste verdieping de Doetinchemse VVV was gehuisvest, wordt met deze molen niet meer gemalen, om te voorkomen dat het voormalige VVV-kantoor onder stof van het gemalen meel komt te liggen.

Auroramolen Dichteren

 • Grondzeiler

  In 1871 werd de Auroramolen in Dichteren neergezet. Oorspronkelijk stond de molen vanaf 1459 op de Houtkamp aan de veemarkt in Doetinchem. Nog in 1800 werd de molen herbouwd nadat die door een storm omver was geblazen. De bomen werden echter te hoog. Met de onderdelen van de Doetinchemse molen werd in 1871 in Dichteren een grondzeiler gemaakt, een molen die de wieken tot bijna op de grond had. Zo kan de molenaar de wieken vanf de grond in werking zetten.

  De Auroramolen heef een vlucht (lengte van twee wieken) van 21 meter. De molen is van 1871 tot 1978 in het bezit van de familie Harbers geweest. In 1954 en in 1979 is de molen gerestaureerd. In 1978 werd de molen overgedragen aan de gemeeenten Doetinchem.

  De molen is op maandag- en donderdagochtend in werking en te bezichtigen (van 9.00u - 12.00u.) Je kunt 'm nog wel vaker bekijken: als de wimpel of de vlag uithangt, is de molen ook open.

Benninksmolen IJzevoorde

 • Benninksmolen

  De Benninkmolen is gesitueerd aan de uitvalsweg naar Varsseveld, een prachtige omgeving om te fietsen. Er zijn vele fietsroutes te rijden die het prachtige en afwisselende coulissenlandschap van de Achterhoek laten zien.

  De molen, die aanvankelijk de naam 'Velsmolen' droeg, is na de restauratie in 1980 omgedoopt in 'Benninkmolen'. Het bestuur van de Stichting Doetinchemse Molens heeft tot deze naamswijziging besloten, omdat de familie Bennink vanaf de herbouw in 1921 zo nauw met deze molen verbonden is geweest. De molen werd in de volksmond altijd al 'Molen van Bennink' of 'Benninksmolen' genoemd.

  Openingstijden

  De Benninkmolen is voor het publiek ter bezichtiging geopend op:

  • dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur
  • zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur

  Tijdens deze openingstijden zijn diverse soorten zelf-gemalen meel en andere natuurproducten te koop.

Dorpen en steden Doetinchem

Gemeente Doetinchem: dorpen, steden en buurtschappen

 • Gemeente Doetinchem

  Dichteren, Doetinchem, Gaanderen, IJzevoorde, Langerak, Nieuw-Wehl, Wehl, Wijnbergen

Toeristische informatie per gemeente

 • We hebben van een aantal gemeenten informatie verzameld, die van belang is voor toerisme in de verschillende gemeenten van de Achterhoek en de Liemers. Via onderstaande link komt u op de overzichtspagina. Vanuit de overzichtspagina kunt u verder naar de andere gemeenten.

 • Lees hier meer over toerisme in de gemeenten van de Achterhoek en de Liemers.

Redacteuren Gezocht!

 • Lever ook een bijdrage

  De informatie verstrekt op deze pagina's kan nooit compleet zijn. We doen ons best om u een zo goed mogelijk beeld te geven. Als u het idee heeft, dat er informatie ontbreekt of verkeerd is, dan horen we het graag van u. Om u zo goed mogelijk te kunnen informeren, hebben wij uw hulp hard nodig. Graag ontvangen we uw reactie of bijdrage.

  U kunt ook redacteur worden van één of meer van deze gemeenten, plaatsen of dorpen. Ook van die plaatsen die we nog niet beschkbaar hebben zouden we graag bijdragen ontvangen.

Google

Zondag 19 november 2017 © 2000 - 2017: Concept en Realisatie Achterhoek Promotie.nl - Alle rechten voorbehouden voor teksten, afbeeldingen en overige zaken