Toerisme in beeld

vorden-kasteel-vorden-2.jpg achterhoek-liemers-fluisterboot.jpg vorden-kasteel-vorden-1.jpg vorden-boswandeling-hackfort.jpg achterhoek-liemers-bloemetje.jpg

Toerisme en recreatie in de gemeente Doesburg

 • Doesburg aan IJssel en Oude IJssel

  Doesburg is een bekende, historische Hanzestad. Gelegen aan het punt waar de Oude IJssel in de Gelderse IJssel uitkomt. Het heeft een stategische ligging, te weten het zgn "Drielandenpunt van Gelderland": op de grens van Achterhoek, Liemers en Veluwe. Dit is vooral mooi te zien vanaf de toren van de grote kerk.

  Deze toren is met een hoogte van 94 meter één van de hoogste van Nederland en zeker het beklimmen waard. (Informatie bij de VVV). Bij helder weer kijk je tot voorbij Arnhem, Zutphen en Doetinchem.

  Maar Doesburg zelf is ook heel mooi als stad. Het heeft een prachtig gerestaureerde oude binnenstad met vele karakteristieke panden en winkeltjes, waaronder een oude waag. Ook de vestingwerken zijn de moeite van het bekijken waard, want Doesburg heet niet voor niets stad aan het water.

 • Culturele Route door de historische binnenstad

  Elke eerste zondagmiddag van de maand, m.u.v. juli, is er een Culturele Route door de historische binnenstad van Doesburg. Ateliers van beroepskunstenaars, gerenommeerde galeries met allerlei eigen specialiteiten, antiquairs, musea. enz. zijn te bezoeken. Ook op het gebied van muziek is er een gevarieerd aanbod. Deelnemende locaties zijn herkenbaar aan een vlag. Folders met een routebeschrijving zijn bij de VVV en op de locaties te verkrijgen.

  Voor meer informatie www.vvvdoesburg.nl

Evenementen en Activiteiten in de gemeente Doesburg

Schipburg

 • De brug over de IJssel

  Vele eeuwen lang was men afhankelijk van een pondje en later een schpipbrug om de IJssel over te steken

  In 1951 werd de bouw van de huidige brug voltooid

  Meer informatie

  Kijk ook naar deze film over de Schipbrug in Doesburg

Historische binnenstad

 • Doesburg heeft nog veel fraaie gevels

  Monumentale koopmanshuizen bepalen het straatbeeld van het centrum van Doesburg. Tijdens uw dwaaltochten door de talloze straatjes en steegjes zult u overdonderd worden door pracht en praal.

  De Hanzestad Doesburg heeft een rijk handelsverleden en dat kun je nu nog goed zien aan de monumentale panden.

  Bij een bezoekje aan Doesburg hoort ook een bezoek aan de aloude mosterdfabriek. De ambachtelijke Doesburgse mosterd is in heel Nederland een begrip. In de mosterdfabriek zie je precies hoe de mosterd gemaakt wordt en je hoort waarom mosterd zo gezond is. Meer informatie: www.doesburgschemosterd.nl.

Binnenstad Centrum

 • Winkelen en markten

  Doesburg heeft een mooie binnenstad waar gezellig gewinkeld kan worden.

  Een aantal winkels is op maandagochtend of de gehele dag gesloten. Koopavond is op vrijdag. Zaterdag sluiten de winkels om 16.00 uur.

  Markten in Doesburg:

  Doesburg heeft 2 weekmarkten.

  Op woensdag is er de warenmarkt van 08.30 tot 12.30 uur.
  Op zaterdag is er de voedingsmarkt. Deze is van 08.00 tot 15.00 uur.

  Beide markten vinden plaats op het plein bij de Grote of Martini Kerk.

Cultureel

Dorpen en steden Doesburg

Gemeente Doesburg: dorpen, steden en buurtschappen

 • Gemeente Doesburg

  Bestaat slechts uit de stad Doesburg.

Toeristische informatie per gemeente

 • We hebben van een aantal gemeenten informatie verzameld, die van belang is voor toerisme in de verschillende gemeenten van de Achterhoek en de Liemers. Via onderstaande link komt u op de overzichtspagina. Vanuit de overzichtspagina kunt u verder naar de andere gemeenten.

 • Lees hier meer over toerisme in de gemeenten van de Achterhoek en de Liemers.

Redacteuren Gezocht!

 • Lever ook een bijdrage

  De informatie verstrekt op deze pagina's kan nooit compleet zijn. We doen ons best om u een zo goed mogelijk beeld te geven. Als u het idee heeft, dat er informatie ontbreekt of verkeerd is, dan horen we het graag van u. Om u zo goed mogelijk te kunnen informeren, hebben wij uw hulp hard nodig. Graag ontvangen we uw reactie of bijdrage.

  U kunt ook redacteur worden van één of meer van deze gemeenten, plaatsen of dorpen. Ook van die plaatsen die we nog niet beschkbaar hebben zouden we graag bijdragen ontvangen.

Google

Zondag 19 november 2017 © 2000 - 2017: Concept en Realisatie Achterhoek Promotie.nl - Alle rechten voorbehouden voor teksten, afbeeldingen en overige zaken