Genieten van de mooiste Regio: actief, sportief, ontspannend en recreatief

wandelen - fietsen - skeeleren - paardrijden - kanovaren - huifkartochten

 • Actief en Achterhoek en Liemers

 • Je kun het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in de Regio Achterhoek en Liemers

  Alle hotels, pensions, campings en vakantieparken hebben talloze folders met routes, uitstapjes, enz. voor u klaar liggen. Deze routes zijn bewegwijzerd. De folders met routebeschrijving en informatie zijn ook te koop bij de plaatselijke VVVs en toeristenbureaus in de Achterhoek en Liemers.

  Een betere manier om de regio Achterhoek en Liemers te verkennen is er niet. U komt op die plekken waar u anders zo aan voorbij zou gaan (en dat zijn er veel!). Dus: kom uit die auto en pak de fiets.

 • Ontdekkingsreis

 • De Achterhoek en Liemers is rijk aan cultuur en historie. Ga eens op ontdekkingsreis, of maak een reis terug in de tijd. Er zijn talloze kastelen, landhuizen, landgoederen en beschermde dorpsgezichten. Een bezoek aan het kleinste plaatsje van Nederland (Bronkhorst) is beslist aan te raden. Vakantie in de Achterhoek en Liemers is dan ook niet nmalig. Er valt elke keer weer iets nieuws te ontdekken.

  De Achterhoek en Liemers hebben beiden hun eigen landschappelijk karakter.

 • Coulissenlandschap

 • Het landschap in de Achterhoek wordt ook wel een coulissenlandschap genoemd. De landgoederen, akkers, weilanden en bossen liggen allemaal netjes gescheiden achter elkaar, als coulissen in een theater. Verscholen tussen bomen tref je vele kastelen, landhuizen, landgoederen.

 • Weilanden en uiterwaarden

 • Het landschap van de Liemers kenmerkt zich door zijn uitgestrekte weilanden en uiterwaarden. De routes brengen u over dijkweggetjes, langs dijkwoningen en langs tal van monumenten. Een mooi voorbeeld hiervan is het dorp Aerdt.

Google

Zondag 19 november 2017 © 2000 - 2017: Concept en Realisatie Achterhoek Promotie.nl - Alle rechten voorbehouden voor teksten, afbeeldingen en overige zaken